Page 1 of 1

Odpovedam na reddit post

Posted: Mon Aug 05, 2024 12:11 pm
by bf17a83
Vaše nepopulárne názory

Fakt sa nudím v robote, lebo dnes výnimočné nemám čo robiť. A keďže mám spánkový deficit, tak nie som schopný nejakej samovzdelávacej činnosti a Instagram som už prescrolloval zhora nadol a naspäť, tak mi napíšte nejaké vaše nepopulárne názory nech zabijem nudu. Či už sú to blbosti alebo aj názory k vážnejším témam. Dám nejaké svoje.

Dať si na pizzu ananás je v pohode, ak ti to chutí a tá kombinácia má zmysel.

Doliať si do kávy trocha vody, aby sa schladila a dala sa hneď vypiť nie je barbarstvo, ale life hack.

Naša mladá generácia nie je horšia, len vyrástla v inej dobe. Keby sa boomerkovia narodili v dnešnej dobe, resp. ich doba by bola podobná našej, boli by rovnakí.

Byť gay je ok.

To že sú v niektorých veciach vo všeobecnosti lepší muži a v iných zase ženy, nerobí jedno ani druhé pohlavie menejcenným alebo horším.

Keď sa ženy vysmievajú z malého pipiku, je to rovnako stupídne, ako keď sa muži vysmievajú z malých pŕs, alebo z tvaru ženského zadku a pod.

Zlomiť špagety, aby sa vmestili do menšieho hrnca je úplne normálne a taliani sú mimo.

Sebaobrana má byť v prvom rade účinná, až potom primeraná. Ak sa rozhodnem na niekoho zaútočiť musím rátať s následkami. Obeť útoku má právo použiť všetky dostupné prostriedky na svoju obranu. Mám na mysli vyslovený fyzický útok, nie slovný alebo nejaké postrčenie alebo drgnutie.

Vnucovať niekomu alkohol aj keď ho odmieta je debilné. Považovať ľudí čo nepijú za slabších je retardovane.

Cikať na verejnosti, aj keď je v blízkosti WC, hoc aj platené je sedlactvo. Navyše mi muži si ani nemusíme sadať, baby to majú v tomto horšie a nerobia mláčky kade tade (väčšinou). Peace ✌️
Môj nepopulárny názor, ktorý si idem poslednú dobu: Inovácie nie sú vždy krok dopredu. Žijeme v dobe, kde je kopa veci good enough. Každý dodatok k nejakej dobre pochopenej veci alebo nejaká drobná inovácia, ktorá už nebola nutná a zefektívni niečo o 1% môže mať za následok kopec oveľa viac negatívnych vecí (znehodnotenie o 10%) nie len v prítomnosti ale aj negatívny efekt do budúcna.

Čiže niekedy sa nejedná o krok dopredu ale skôr o komplikáciu a je to podľa mňa kapitalizmom. Efektivita na dobre pochopené veci je dosiahnutá na maximum a marža je tak nízka, že firmám sa už ani neoplatí danú vec robiť. Toto bádam azda všade od softvéru, cez autá, bicykle, domy etc. Softvér sa stáva komplexnejší, autá sa stávaju komplexnejšie, bicykle prichádzajú s ridikulárnými nepotrebnými "vylepšeniami", Domy majú dnes rekuperáciu, tepelné čerpadlo, izoláciu, chladenie vnorené do steny. A firmy sú motivované to robiť, lebo na tom vedia vyzbierať peknú maržu narozdiel od dobre pochopených vecí ktorými je trh presaturovaný (ale sú stále OK a get shit done).

Inovácie majú logaritmickú funkciu podľa mňa. Cena za zlepšenie o 1% narastá exponenciálne a niekedy aj za cenu menšej odolnosti, rýchlejšie sa niečo pokazí, vec je drahšia na opravu, celkovo rýchlejšie degraduje.